312. Op bezoek bij Jan Jonkman


1

Links Mia en midden Bep Schweinsberg-Rijnbout en rechts Annie Kouwert- Rijnbout.
Lekker buiten zitten kletsen.
 
2
Links op de foto Bep Schweinsberg-Rijnbout en rechts Annie Kouwert Rijnbout en ben ik zelf in het midden in de gezellige serre met een spreuk: Gezelligheid kent geen tijd. En maar lekker kletsen met die dames.
 
3
Links Kees Koper  in midden Mia en rechts Mien Koper-Peters uit Bemmel bij Nijmegen. Ook zij kwamen geregeld bij ons koffie drinken en natuurlijk zoveel kletsen in een paar uurtjes tijd over allerlei gesprekstoffen.
 
4
Altijd goede vriend met Kees Koper
 
5
Waar kletsen die dames Mia Jonkman, Winnie Vendel-Kirschbaum en Lydia Douma-de Koch het over. Toch een leuk mop of over de mannenwereld..
 
6
De mannen Kees Vendel, Gerben Douma(ov.) en ikzelf zouden naar de kletsende vrouwen geluisterd hebben met veel gelach.

7
Wim en Marianne Heerschop kwamen ook bij ons buiten op het terras koffie gaan drinken en natuurlijk kletsen wij over van alles wat. Ik had Wim tijdlang ook niet meer gezien sinds de grote reunie in 1987 op het instituut. Mia zat links op de foto naast Wim. Ik kende Wim bijna niet weer terug en wij worden toch allemaal oud.
 
8
Carien en Frans Moonen(ov.) brachten ook gezelligheid bij ons thuis en gezellig koffie drinken in de serre en wat kon ze vertellen in geuren en kleuren. Ze kwamen niet voor de eerste keer bij ons, maar eerder meerdere keren. Dat keer kwamen ze om hun nieuwe aangeschafte auto Toyota Yaris zoveel kilometers erbij uit te rijden en verbleven voor één nacht in hotel in Hellendoorn op kosten van het bedrijf waar Frans werkte.
 
9
Met Irene Stoffelen-Staal en Geert Stoffelen uit Geldermalsen kunnen wij lekker oude koeien uit de sloot halen. Ze zijn ook echt gezellig en ik ken ze al heel lang.
 
10
Ook Diana de Vries-Severijns kwam gezellig bij ons thuis en bij deze foto kwam zij alleen en andere keren kwam ze met Willem uit Kampen.
 
11
Mia en Diana de Vries-Severijns poseerden bij de ,antieke pomp' in onze tuin.
 
12
Met Ben Schweinsberg in overleg over een aantal oude foto's die hij had meegenomen en dat later in de IVD-variatie(eerder van Carien als webmaster) geplaatst konden worden met een biertje erbij.
 
 
13
Met Ben Schweinsberg kan Mia wel aardig opschieten en ze zijn allebei wel even oud. Bep Schweinsberg-Rijnbout en ik houden ze wel in de gaten.
 
14
Deze foto was genomen in 1981. Mijn klasgenoot Piet Lint en zijn vrouw Jeanne Lint- de Koch kwamen met de trein uit Bergen op Zoom en paar dagen bij ons logeren en natuurlijk zijn wij ook bij hen geweest. Op de foto waren wij aan het avondeten en proosten elkaar op goed geluk. Piet en Jeanne leven allebei niet meer, zijn vrouw al eerder en Piet enkele jaar geleden in de Gelderhorst. Wij waren met ons vieren ook op vakantie geweest naar Italië voor 10 dagen. De zus van Jeanne de Koch Lydia is getrouwd geweest met Gerben Douma(ov.).
 
 
 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers, ik heb nog zes personen vergeten om bij te voegen bij de rest die ook bij ons kwamen en ook zonder foto's.
Ben Hetbrink uit Dedemsvaart.
Johan Stoteler uit Beltrum(ov.).
Tonny Habers uit Dalfsen.
Willie Driessen uit Bemmel(ov.)
Annette Marsman uit Raalte.
Jan Kaauw uit Raalte.

De meeste doven kwamen onaangekondigd naar ons op bezoek. Enkelen stonden ook voor de gesloten deur toen wij niet thuis waren, al kwamen ze van ver en dat was niet zo slim.

Carien en Peter
11 jaar geleden

Wat zag ik toen slank uit en nu ben ik dik...haha...Maakt het niet uit en als maar gezond is. Wim en Marianne Heerschop kwamen ook paar keer bij ons geweest en ook kwamen ze bij frans in het ziekenhuis opbezoek toen hij heeft acute leukemie. Wel lief van ze. Ik hoop dat het goed gaat met Wim en Marianne. En Diana heb ik nog steeds contact. Zij is een lieve vrouw.
Leuk foto s..

Carien en Peter

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers en kijkers, ik had NOG MEER doven bij mij op bezoek gehad in de loop van jaren en daar heb ik helaas geen foto's van. Eentje kwam één keer en de anderen kwamen meerdere keren en zelfs vele keren logeerpartijen.Ik zal de namen hieronder noemen. Het waren ook oud-leerlingen van het IVD.

Wim en Annemieke van Rossum uit Almelo(beiden overleden).
Antoon Bosch uit Epe bij Apeldoorn (ov.).
Jan en Lené Weerts uit Roermond(beiden overleden).
Bep(ov.) en Jacob Bleeker uit Alkmaar.
Piet(ov.) en Aaltje Bankras uit Obdam(n.h.).
Herman(ov.) en Maria Mullink uit Vorden.
Teus Struyker-Boudier uit Arnhem(ov.).
Gerard en Grada Evers uit Baarn.
Kees en Corina Korver uit Wormer(beiden overleden).
Kees(ov.) en Rimmer Hylkema uit Bakhuizen(fr.)
Paul en Tiny Roebroek uit Sittard.
Fons en Wil de Lauwere uit Venlo.
Bert en Bea Spierings uit Haelen(L.).
Gezina Kolmer en partner uit Zwartemeer(dr.).
Martien v.d. Hove(ov.) uit Siebengewald(L.)
Piet en Toos Salden uit Middelbeers(beiden overleden).
Tiny(ov.) en Annemie van Schijndel uit Oss.
Toon Martens(ov.) uit Heinkenszand(zl.).
Martien Gijsberts(ov.) uit Nijmegen.
Mans Schlepers(ov.) uit Slagharen.
Annie Harink(ov.) uit Heino.
Hennie Meijer-de Kleine uit Kampen.

Er kwamen ook heel veel doven bij ons op bezoek en het waren oud-leerlingen van dovenscholen in Groningen, Voorburg en Rotterdam en daar hoef ik geen namen bij te zetten en ook waren er veelal van overleden. Mijn wereld wordt nu steeds kleiner.