JOOP HARTMAN OVERLEDEN

 

Joop Hartman is op dinsdag 5 maart overleden. Hij was oud-leerling van IvD. Geboren op 10 januari 1931 en opgenomen in het jaar 1936 op Instituut voor Doven. Daar heeft hij kleermakeropleiding gevolgd.

Reactie plaatsen

Reacties

Herman Schouten
3 jaar geleden

Joop heb ik via het ADG ontmoet. Sympathiek mens. Na ons huwelijk in 1971 is de vriendschap vervreemd. Ik was altijd bij Joop en Ada welkom. Mijn verleden -kind van foute (groot)ouders- is nooit ter sprake gekomen. Ik wens Ada, kinderen en kleinkinderen sterke.
Met vriendelijke groet, Herman Schouten.

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Zoals Jan Jonkman schreef dat ik Jopie Hartman goed kende, daar heeft hij gelijk in. Ik noemde hem altijd Jopie en de anderen gewoon Joop. Waarom ik hem Jopie noemde, nou hij was op het I.v.D. een goede vriend van mij en Joepie noemde mij Fransje.In het jaar 1946 voor de grote vakantie heeft Jopie mij naar het eerste elftal van het I,v,D. gehaald en ik was toen de jongste voetballer die in het eerste elftal van I.v.D. speelde, daarom noemde Jopie mij Fransje. Wij hebben samen veel plezier gehad in het voetballen en veel sigaretten gewonnen die Mr. van Lierop het als prijs stelde voor de winnende elftal. Nog een speler deed ook nog mee met mij en dat was Sjef Senden, samen hebben we vele doelpunten gemaakt en ook plezier gehad in dat voetbalspel. Ik heb thuis nog een foto van het elftal waar ik ook op staat als een haast 16 jarige speler, ben daar nog erg trots op.
Jopie, misschien kan je in de hemel kennis maken met mijn vrouw, Charlotte, die een maandje geleden is overleden. Je vrouw, Ada, zal net als ik het een poosje moeilijk hebben en ik wens haar veel sterkte toe. Ook de familie, gecondoleerd met het verlies van Jopie.

Jan Keizer
11 jaar geleden

Joop is een keer bij ons thuis geweest om oude foto's van zijn verblijf op IvD. Prachtige foto's heb ik gescand en hier geplaatst. Ik ben hem nog steeds dankbaar en wens ik Ada, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in hun moeilijke periode.

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Lezers en kijkers. Mijn droevige van het overlijdenbericht van Joop Hartman dat heb ik helemaal niet verwacht. Op ivdvariatie2 lognr 297 heb ik geschreven dat de 2 voetballers nog in leven zijn Sjef Senden en Joop Hartman en over 4 dagen later was een voetballer in het leven overgebleven. Ik ken Joop heel goed. Hij was de Rijksambetennar zoals ik ook. Joop was zeer prima kleermaker en op ivd heeft hij 4 diploma's gehaald en werkte hij als de kleermaker bij de luchtmacht vliegbasis in Soesterberg. Daar maakte hij zo goed en precies van de uniformen voor de hoge Genraal genraal-Luitenaat-Genraal Majoor en Kaptein. Zoals ik ook als de klerrmaker bij Defensie in Budel bij Weert, en Rucphen ben werkzaam, Toen ik in de Luchtmacht Gilze-Rijen ( tussen van Breda en Tilburg) ontmoet Joop Hartman in enkele keren hebben elkaar gesproken over de verbeteringen van het komende nieuwe uniformen. Joop was zeer goed ervaringen van het ontwerp voor de nieuwe uniformen voor de militairen in geheel Nederland verwerken en kreeg ik het bericht dat Joop kreeg zeer hoogste Prijs van het welverdienste van de hoge Generaal uit Den Haag. Joop ging bijna overal waar de militairenkazerne bezoeken en besprekeingen. Zo hij was wel vertegenwoordig van Defensie. Hij was altijd rustig en behulpzaam. Zijn broer Jan was mijn klasgenoot en ook kleermaker op ivd zie ivdvariatie1 lognr 11 de foto van links naar rechts waar ik stond en 5e Jan Hartman van hem het laatste heb gezien en gesproken op ivd het afscheid van Broeders en Zusters in Oktober 1987. Jan en Joop zijn allebeiden het hardhorenden. Jan leeft nog en a.s Juli wordt 85 jaar.
Van Rene en Paula conduleren zijn geliefde vrouw Ada, kinderen, kleinkinderen en familieleden en mijn klasgenoot Jan met het verlies van de geliefde Joop. En wensen bovendien nog sterkte toe in het komende jaren.
Joop rust in vrede!
Rene van der Veen.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers, ik schrok een beetje van het overlijden van Joop Hartman uit Amersfoort en hij mocht nu wel 82 jaar worden. Wij condoleren zijn vrouw en de hele familie met het verlies van Joop en wensen bovendien veel sterkte toe de komende tijd.
Joop was de schoolverlater van 1949 volgens mij. Je kunt hem terugzien in ivdvariatie 2 lognr. 297 met een elftal van het instituut. Joop hurkt half in het midden met zijn krullend haardos. Hoe zal hij nu de laatste tijd uitgezien hebben. Ikzelf, Frans van Rijn en Rene v.d. Veen zullen hem heel goed gekend hebben evenals al zijn klasgenoten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb