313. Dagje uit naar oud Schiphol (1952)


Met mijn dank aan Rini Willems

Reactie plaatsen

Reacties

Frans Rijnbout
11 jaar geleden

Hallo Henk Schrijnemakers. Fotonr:313.

Ik Ken die broeders,jongens en Mhr.Theo van
Berkel heel goed.
Het vliegtuig was ouderwets.
Tussen Louis Wijnands en Theo van Son is
Jaap van de Weijden.

Gr.v Frans Rijnbout.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Henk Schrijnemakers, even een correctie; Je schreef Frans van Boxtel en het moet zijn KEES van Boxtel uit Kaatsheuvel. Zijn 10 jaar oudere broer Lauke was van de week overleden en op vrijdag 8 maart wordt hij gecremeerd. Frans van Boxtel is de andere persoon en kwam uit Goirle bij Tilburg en allang overleden. Hij was getrouwd geweest met zijn naamgenoot Dina van Boxtel, de zus van Lauke en Kees.
De namen in de nabijheid van Br. Amabilis en Br. Theodorus waar je vraagtekens hebt gezet en dus 2 zwarte personen zijn links Eugéne Dekker uit Aruba is later in de tijd weer teruggegaan waar hij vandaan kwam.
En de andere met een ,waterhoofd' was Eddy Hyblom en afkomstig uit Papoea nabij Indonesië.
Je weet misschien dat er op het instituut twee broeders waren geweest met hun naam ,Falco' Op deze foto was de eerste en blonde Br. Falco die later was overleden en deze ken ik heel goed en de ,nieuwe'of 2e Br. Falco ken ik helaas niet en of die nog in leven is weet ik ook niet. Dat is wat ik jou willen schrijven voor alle duidelijkheid.

Rini
11 jaar geleden

Jan Jonkman,
Goed geraden! Thijs is inderdaad vierde knielend van rechts! Knielend eerste rechts is: Bennie Heinink, staande eerste rechts: Theo van Son.
De rest raad je wel hopelijk!

Jan Keizer, leuk, dat je de broeders nog kent en de chauffeur!

Henk Schrijnemakers
11 jaar geleden

bovenste rij: Br.Amabilis, ? Br. Theodorus, Jac de Jongh,
? Huub Ceelie, Jan Willem van Dijk, Br. Falco, Frans van Boxtel, Mathieu Slots, Bernard Krijnen, de chauffeur Theo van Berkel, Jan van Riel, Lucien Mortier, Jan Goris, Lowie Wijnands, ? Theo van Son, Br. Jeroen.
onderste rij: Piet van Immerseel, Martien van Veldhoven, Henk Schrijnemakers, Gerard Luttels, Corrie Floor, Jac van Bijsterveld, Thijs Kolster, Johan Driessen, Henk Paffen, Bennie Heinink.


Jan Jonkman
11 jaar geleden

Rini Willems, mooie oud foto die je laat plaatsen en ik ken enkelen wel en ook broeders. Ook ken ik je man Thijs Kolster heel goed. Hij was wel tandtechnicus van beroep geweest en zijn vader was dokter en vroeger wonende in Waalwijk. Nu wonen jullie rond Nijmegen. Ik weet ook dat je man Thijs goed bevriend was geweest met Martien Gijsberts die al ruim 2 jaar of langer was overleden. Op de bovenstaande foto gok ik dat Thijs knielend de vierde van rechts. Klopt dat of heb ik het mis!!!

Jan Keizer
11 jaar geleden

Deze foto was in 1952 gemaakt. Ondanks dat ik in dit jaar vier oud was, ken ik enkele personen toch namelijk: helemaal links br. Amabilis (denk ik), derde van links is br. Theodorus en in het midden achterin Br. Falco met bril, naast hem tweede Theo, bekende chauffeur en helemaal rechts is broeder Jeroen en de jongens ken ik helaas niet.....

Maak jouw eigen website met JouwWeb