317. 1e klas klasgenoten bij jongensafdeling

1e Klas klasgenoten bij jongensafdeling

Mijn dank aan Rini Willems

Reactie plaatsen

Reacties

Rini
11 jaar geleden

Jan Jonkman,
Bedankt voor je verhaal!
Thijs fietste ook vroeger van Vught naar St.M.Gestel op en neer.
Thijs was later aan komen fietsen en
onderweg zag hem liggen na het ongeluk op straat met een bedekte deken.
Hij herkende hem door zijn hoorapparaatje, die geplet is door de truck!
Hij vergeet hem nooit meer! Want Thijs fietst meestal samen met Jan Willem. Maar deze keer niet.
Nogmaals bedankt voor je verhaal!
Rini.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Rini Willems, ik kan mij nog heel goed herinneren van het dodelijk ongeval van Jan Willem van Dijk. In 1952 was ik nog op het instituut en was toen nog maar 16 jaar oud en over drie jaartjes gaan schoolverlaten. Hoe wij van dat ongeval hoorden? Onze leraar in grafische vakken Marinus Bevers ging van zijn huis aan de vroegere Mgr. Hermuslaan naar het instituut en dat was al vóór 9 uur in de morgen. Mr. Bevers zag er vlak voor het instituut wat mensen eromheen staan en er werd een deken er overheen gelegd en wist niet wie dat was en fietste weer verder door naar de ambachtschool. Vóórdat wij met de lessen begon, vertelde hij ons dat er een dodelijk ongeluk gebeurde en wij beseften nog niet wie dat was en misschien een dorpeling die naar school ging. Maar later tijdens het speelkwartier ging het nieuws als lopend vuur door geheel de jongens afdeling en schrokken wij erg van de dood van Jan Willem van Dijk. De verslagenheid was groot bij de jongensafdeling en iedereen praatten er de gehele dag over. Vermoedelijk dat Jan Willem van Dijk van achteren was aangereden toen hij de weg naar het instituut overstak en de auto niet zag aankomen. De getuigen die erbij waren vertelden allemaal wat beetje verschillend. Jan was een knap tengere jongen met een krullebol.
En dat was dat ik daar nog helder van herinnerde.

Rini
11 jaar geleden

Thijs Schuitemaker,
Jaap Verwijn is slechthorende. Hij is rond 8 of 9 jaar oud naar Eindhoven gegaan. Rini.

Jan Keizer,
Jan Willem is overleden op 25 maart in het jaar 1952.
Hij was op zijn 11 jarige leeftijd verongelukt.
Dus niet 12 jaar...... Hij is geboren op 13 december 1941.
Ik heb hier een bidprentje van hem, zal ik het sturen per
print? Rini.

Jan Keizer
11 jaar geleden

Ik ken Tjeu Slot ook heel goed, was ik een paar keer bij hem thuis in Baxem (volgens in de cafe zoiets). Hij was later wel drukke baas van drukkerij Domstad in Utrecht, waar enkele dove medewerkers werkten. Hij was hard werkende persoon en had behoorlijk stress pfffff. Maar wel heel aardig vent en veel gedaan voor dove jongens met tomeloze inzet. Jammer dat hij helaas te vroeg heengegaan was....

Carien en Peter
11 jaar geleden

Rini...Ik ken Tjeu Slot ook goed en is getrouwd met Nellie Donkers en hij is denk ik 10 jaar geleden overleden, En ik ken ook Frits Peeters . Niet zo lang geleden hebben wij bij Frits Peeters opbezoek. Hij is wel erg vermagerd geworden door suiker. Hij is voor de tweede keer getrouwd. En Lowie Wijnands ken ik ook wel . Hij is ook lang geleden overleden en is getrouwd met Alda (achternaam ben ik weer vergeten)
Ik heb wel foto waar Tjeu Slot en ik opstonden en keertje ga ik dat wel opsturen naar jan Keizer en dan komt ie hier. Hij kan zo goed grapjes maken en ik kan makkelijk met hem lachen.

Wat is alweer de wereld klein

Carien en Peter

Jan Keizer
11 jaar geleden

De naam Jan Willem van Dijk klinkt bekend in mijn oren, volgens mij weet ik nog goed dat Br. Theodorus tegen de groep heeft gezegd dat hij dodelijke ongeluk heeft gekregen tijdens fietstocht richting St. Michielsgestel. Alle jongens waren behoorlijk geschrokken. In het welke jaar was dat gebeurd???? is mijn vraag.

Thijs Schuitemaker
11 jaar geleden

Rini , heel leuk foto van vroeger .
IK ken alle klasgenoten je man Thijs Kolster .
Ik ken een jongetje niet en nooit gezien of nooit van gehoord .ik vraag je wie is Jaap Verwijn eigenlijk ????.
gr. Thijs

Rini
11 jaar geleden

Van links naar rechts staande:
Tjeu Slots, Jack de Jongh, Frits Peeters, Jack van Bijsterveld, Jaap Verwijn, Rob van Halm, Thijs Kolster
En Martin Veldhoven.
Op de grond van links naar rechts:
Kees van Boxtel, Lowie Wijnands en Jan Willem van Dijk.
Jan Willem van Dijk is op 12 jarige leeftijd overleden door een ongeluk op zijn fiets. Hij reed onderweg naar het instituut in St.M.Gestel voor school. Hij woont toen in Vught.
Rini.